Coffeeshop
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Coffeeshop

Have fun, post, discuss anything you want. Need help? Just ask us. Need support? Just tell us. Want to have fun? That's why we are here, )

HomeLatest imagesRegisterLog in

Kirantott, panirozott, bundas...

Go down 
2 posters
AuthorMessage
Csenge
Admin
Csenge

Kirantott, panirozott, bundas... Empty
PostSubject: Kirantott, panirozott, bundas...   Kirantott, panirozott, bundas... Icon_minitimeThu Nov 05, 2009 9:18 pm

Nekem szemely szerint az egyik kedvencem a rantott sajt tongue tongue tongue
Mivel vegetarianus vagyok, gyakran keszitek:D

Itt egy egyszeru mod, ugy ahogy en szoktam kesziteni

Eleg hozza egy fel tojas, de hat olyan nem letezik, ugyhogy: veszunk 1 tojast, felverjuk ugy mintha bundas kenyeret szeretnennk kesziteni, utana lisztet adunk hozza addig amig eleg vastag lesz (vigyazz,hogy ne legyen tul vastag mert ugy mar nem fog ervenyesulni a sajt ize). Ebbe a masszaba tehetsz prezlit is, mondjuk en nem szoktam Very Happy

Azert keszitem igy a masszat mert igy biztosan sikerul epen kisutni a sajtot, es a formaja is megmarad, peldaul nem lesz tukortojas, vagy szettaposott ragogumi alakja Razz

Egy palacsintasutobe BO, FORRO olajban aranysargara sutjuk, ami eleg hamar megy, ugyhogy probald meg nem ott felejteni No

Egyeb otlet es dekoraciokent a masszaba tehetsz magokat, pl tokmag, napradorgomag (persze csaka bele), szezam mag stb.

Na aztan jo etvagyat:D

UI amugy en ezt elkeszitettem hollandiaba azoknak akiknel laktam mert sosem lattak ehhez hasonlot, es meg a labujjaikat is megnyaltak utana lol!

Amugy ezt meg lehet vasarolni barhol,zacskoban, fagyasztva...de en inkabb elkeszitem otthon...

Sok sikert, jo etvagyat Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven

Kirantott, panirozott, bundas... 105_ra10
Back to top Go down
Zsebihal

Zsebihal

PostSubject: Pizza recept   Kirantott, panirozott, bundas... Icon_minitimeSat Nov 07, 2009 9:42 am

sunny

PIZZATÉSZTA ÉS PIZZAMÁRTÁS ALAPRECEPT

Pizzatészta alaprecept
Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 2 dkg élesztő, kb. 1,5 dl hidegvíz ,kb. 0,5 dl olíva olajat (ha az nincs, akkor hidegen sajtolt napraforgó olajat, ha ez sincs, akkor étolajat), egy evőkanál margarin, só. Egy nagyobb tálba berakjuk a vizet, az élesztőt, az olajat és a margarint, mindezeket jól elkeverjük, és akkor hozzáadhatjuk a lisztet. Addig gyúrjuk, amíg a fánktésztánál egy picivel keményebb anyagot kapunk. Gömb alakúra formázzuk, és kevés lisztet szórva a kelesztő tál aljára, hagyjuk megkelni.

Pizzamártás (sugo) alaprecept
5 dkg finomra vágott hagyma, 0.5 dl olívaolaj (ha ez nincs, akkor ugyanaz az eljárás, mint a tésztánál),14 dkg (2 doboz) paradicsom- püré, só ,őrölt feketebors. A hagymát az olajban aranysárgára megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét. Felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket, és jól kiforraljuk. A víz mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy kb. 1 dl mártás legyen adagonként. Ha nagyon savanyú, egy kevés cukrot is adhatunk hozzá.
Sütése:
1. A legegyszerűbb, ha egy vékonyan kiolajozott sütő tepsibe nyújtjuk, így téglalap alakú pizzát kapunk.
2. A legelső, amit a tésztára pakolunk, az mindig a pizza szósz!
3. Ezután következnek az alábbiakban leírt hozzávalók,
4. A legvégén mindig a sajt jön.
Jó az, ha a pizzát előmelegített, és min. 300 fokon sütjük. Ellenkező esetben esélyünk van rá, hogy kiszárad sütés közben, és akkor van mit rágni rajta!
Back to top Go down
Zsebihal

Zsebihal

PostSubject: Vegetáriánia   Kirantott, panirozott, bundas... Icon_minitimeSat Nov 07, 2009 9:44 am

Sütőtökkrém recept

Hozzávalók:
80 dkg sütőtök,
10 dkg méz,
20 dkg dióbél.

Elkészítés:

Fél liter vízben a méz felével megfőzöm a feldarabolt tököt. Leszűröm, villával összezúzom a maradék mézzel, majd kistányérkákra tálalva megszórom darált dióval.

Elkészítés ideje: 55perc
Back to top Go down
Zsebihal

Zsebihal

PostSubject: Jó kaja!   Kirantott, panirozott, bundas... Icon_minitimeSat Nov 07, 2009 10:21 am

Pufézni - bundás kenyér recept

Hozzávalók:
500 g kenyér, vagy 3 db zsemle,
4 db tojás,
50 g liszt,
2 dl tej,
1 dl tejfel,
só,
őrölt bors,
ételízesítő,
erős Pista,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A felszeletelt kenyeret tejjel gyengén meglocsoljuk, majd a felvert tojásba mártjuk. A tojást tejfellel, liszttel, fűszerekkel jól elkeverjük. Ez teszi a "poféznit" igazi bundás kenyérré. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Tálalhatjuk önállóan is, de főzelékek és vacsorák fogása gyanánt is. Tisztelt chefem, az, hogy miként teszi még változatosabbá, sonkával, füstölt sajttal, friss fűszerekkel vagy szezámmal az már csak Önön múlik. Sok sikert.

Elkészítés ideje: 30perc

Boldog kenyeret mindenkinek! lol!
Back to top Go down
Sponsored content

PostSubject: Re: Kirantott, panirozott, bundas...   Kirantott, panirozott, bundas... Icon_minitime

Back to top Go down

Kirantott, panirozott, bundas...
Back to top 
Page 1 of 1