Coffeeshop
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Coffeeshop

Have fun, post, discuss anything you want. Need help? Just ask us. Need support? Just tell us. Want to have fun? That's why we are here, )

HomeLatest imagesRegisterLog in

Edessegek...

Go down 
3 posters
AuthorMessage
Fokhagyma

Fokhagyma

Edessegek... Empty
PostSubject: Edessegek...   Edessegek... Icon_minitimeTue Nov 03, 2009 6:45 pm

Ez egy baklava recept I love you I love you I love you

Hozzávalók:
225dkg sózatlan olvasztott vaj
400gramm pörkölt,darált mandula
1 1/2 teákanál fahéj
1/2 bögre kristálycukor
700gramm réteslap

A sziruphoz:
3 bögre Kristálycukor
1 1/2 bögre víz
1 rúd fahéj
1 darabka narancs vagy citromhéj
1 evökanál méz

Elkészítés:
Olvaszd meg a vajat.majd tedd félre.
A mandulát keverd össze a fahéjjal és a cukorral.A avjjal kenj ki egy tepsit.Egy réteslapot fektass az edény aljára úgy,hogy az oldlán lelógjon.Kend emg az olvasztott vajjal,majd teggyél rá még egy réteslapot!Még 8 alppal ismételd ezt.A amndulás keveréket böségesen szórd rá a réteslapra.Folytasd a réteslapok és a töltelék rétegezését.+ réteslap után egy réteg mandula jöjjön,míg el nem fogy a keverék.
( réteslapot rakj a tetejére,ügyelj arra hogy a legfelsöt jól kend be vajjal.
Hosszában vágd csíkokra.
MAjd ha ez emgsült öntsd rá a hideg szirupot és vágd rombusz alakúra!
Szirup készítése:
A hozzávalókat tedd lábasba és forrald fel.Vedd kisebb lángra a gázt és fözd még 10-15 percig.Hagyd kihülni,majd öntsd a tésztára.

Tanácsok:
A kristálycukor ehlyett az eredeti recept nádcukrot ír,de igy is finom.Bonyolultnak tünik,de ha egyszre emgcsinálod imádni fogja a család!

Elkészítési idő: 60 percEdessegek... 01_bak10
Back to top Go down
Csenge
Admin
Csenge

Edessegek... Empty
PostSubject: Re: Edessegek...   Edessegek... Icon_minitimeFri Nov 06, 2009 9:02 pm

Jaaaaaaj baklava:D az egy torok edesseg,amikor megyek a Fekete Tengerre mindig olyant eszek:D flower flower flower
Back to top Go down
Zsebihal

Zsebihal

Edessegek... Empty
PostSubject: Grillázska   Edessegek... Icon_minitimeSun Nov 08, 2009 7:50 am

Anyag hányad: két rész kristálycukor, egy rész darabos dió. Kipróbálásra ez elég. Én általában 2 kg cukorból és 1kg dióból szoktam elkészíteni, mert a sablonok és a formák amik nekem vannak ennek a mennyiségnek megfelelő. Ebből aztán elkészíthető ami a képeken látható.

Térjünk vissza a készítéshez: 10 dkg kristálycukrot tégy egy serpenyőbe és karamellizáld. Amikor már arany színű, és méz sűrűségű, akkor már jó. Picit hűtjük, majd hozzáadjuk a dúrvára darabolt diót, lazán összekeverjük, majd formázzuk. Vizes vagy Zsírozott, nyújtó deszkára kirakjuk, és nyújtófával kinyújtjuk téglalap alakura. Majd 10 cm-es és ujjnyi széles csíkokat vágunk. Késsel alá vágunk, fellazítjuk a deszkáról, majd egyesével a két végénél megfogva ellentétes irányba spirál alakura csavarjuk ez a pördincs. Ugyan ilyen eljárással formázhatsz pl. fél köröket, csak a csíkokat akár egy sörös üvegre vagy dunsztosra hajtogatod és felveszi a formát még melegen, ha kihűlt már nem boldogulsz vele, mert törik!!!

Ez aztán egy ragadós étel, sőt még szokott lenni leve is, pontosan nem tudom, hogy hogy, mert mástol hallottam. sunny
Back to top Go down
Sponsored content

Edessegek... Empty
PostSubject: Re: Edessegek...   Edessegek... Icon_minitime

Back to top Go down

Edessegek...
Back to top 
Page 1 of 1